Entree en kantine zwembad in Druten worden vernieuwd

logo Druten dorpskom Erg gedateerde indruk

Druten - De entree en kantine van zwembad de Gelenberg in Druten worden nog dit jaar verbouwd, zo heeft het college van B&W deze week besloten. De verbouwing kost de gemeente Druten maximaal 60.000 euro.

Volgens het college maakt de entree een donkere, onoverzichtelijke en erg gedateerde indruk op de bezoekers. De kantine is te klein en heeft de uitstraling van een oude bedrijfskantine. 'De kantine zou een plek moeten zijn waar iedereen graag komt, maar helaas is dat niet zo, aldus het college.

 Zwembad blijft tijdens verbouwing open

Op het buiten terras staan volgens het college een paar versleten tuinstoelen. 'Wij horen dan ook vaak de klacht dat ouders opzien tegen het wachten tijdens de zwemlessen,' zegt het college. Ook is de huidige inrichting van het zwembad slecht werkzaam voor het personeel, waardoor klanten vaak langer dan nodig staan te wachten. Het is de bedoeling dat zwembad de Gelenberg tijdens de verbouwing gewoon open blijft. Wel zal er sprake zijn van tijdelijke overlast. De gemeente wil de plannen laten uitvoeren door een plaatselijke aannemer. Men gaat er vanuit dat de verbouwing een positieve invloed heeft op de bezoekersaantallen.

Zwembad onderging metamorfose

Het zwembad heeft volgens het college de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Het personeel probeert nieuwe doelgroepen aan te boren en zo veel mogelijk inwoners te enthousiasmeren. Met de kinderlessen is het zwembad ook een nieuwe weg in geslagen. 'De easyswim methode sluit perfect aan bij het onderwijs zoals dat tegenwoordig wordt gegeven,' zo stelt het college.

Via mediapartner RN7

2018 1011 Mediapartners Druten zwembad  
[advertentie]