Veel minder restafval in Beuningen

logo Beuningen restafval Enorm succes

Het nieuwe systeem van afval inzamelen in Beuningen blijkt een enorm succes. Dankzij het zogeheten ‘omgekeerd inzamelen’, dat begin dit jaar is ingevoerd, is er nog maar 44 kilo restafval per inwoner. Daarmee zit Beuningen nu al ruim onder de landelijke doelstelling van 55 kilo in 2020. Dat staat in een evaluatierapport.

Voorheen was er 100 kilo restafval per persoon. Eerder al leidde ook in Druten de invoering van omgekeerd inzamelen tot veel minder restafval. Slechts 10 huishoudens zijn niet in staat om te regelen dat het restafval naar een ondergrondse container gaat. De gemeente helpt hen nu. Bijna een kwart van de huishoudens in de gemeente Beuningen heeft in de eerste zeven maanden nog geen gebruikgemaakt van een ondergrondse container voor restafval. Dat is vergelijkbaar met de situatie in Druten. Inmiddels is de gemeente Druten samen met afvalinzamelaar DAR een onderzoek begonnen om te kijken hoe dit komt.

De inwoner van Beuningen heeft een kans van zo’n 1 op 100 dat hij een container treft die het niet doet. Op enkele van de 41 locaties met ondergrondse containers worden regelmatig zakken met afval neergezet. De gemeente probeert de daders te achterhalen, maar dat is niet eenvoudig.

Via mediapartner RTV Totaal

2017 0913 Mediapartners Beuningen restafval Veel minder restafval in Beuningen

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Wijchense hockeyheren verspelen winst in laatste minuten https://t.co/rc2TsHreIA https://t.co/KzUnLG6Rqr
3hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Start laagseizoen op Berendonck en Groene Heuvels https://t.co/kJmoYguB5X https://t.co/wYnPZxXIsd
3hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Raivo Dankers van HSF Logistics pakt ONK 125 CC titel https://t.co/Wb7sDUxTXo https://t.co/k3E6Y06nFn
3hreplyretweetfavorite