Vierde Groot Dictee Wijchen in teken van project André Kuipers

logo Het Groot Dictee Wijchen Sponsoren

Voor de vierde keer zal er een Groot Dictee Wijchen worden georganiseerd op het Maaswaal College. Het vindt plaats op woensdag 15 november 2017. Op die dag zullen er ’s ochtends voor de (winnaars van de) groepen 5 en 6 van de basisscholen, ’s middags voor de klassen 4 van het MaasWaal College en ’s avonds voor volwassenen dictees zijn. Hierbij kunnen prijzen gewonnen worden. 

De basisscholen van Kans en Kleur strijden om de Eis Bostrofee, genoemd naar de initiatiefnemer van de Wijchense dicteewedstrijd. De leerlingen van het Maaswaal College strijden om een tweetal plaatsen bij het volwassenendictee. Dat laatste dictee staat in het teken van de zogenoemde Space Bus van astronaut André Kuipers die vanaf 2018 gratis langs de scholen gaat om via virtual reality de jonge generatie te laten ervaren hoe kwetsbaar onze planeet is en hoe goed we voor haar moeten zorgen. 

De organisatie, die bestaat uit vertegenwoordigers van het Maaswaal College, Kans en Kleur, de bibliotheek en de Lionsclub Wijchen, gaat pogen André Kuipers hiervoor naar Wijchen te halen. 

Deelnemers, die per persoon minimaal € 50 moeten inbrengen, kunnen zich per goed woord laten sponsoren door vrienden en relaties. Het dictee, dat exact 200 woorden zal bevatten, wordt weer geschreven door Wijchenaar en neerlandicus Uriël Schuurs. Bij het volwassenendictee kan worden ingeschreven door professionals die meerdere dictees per jaar maken en door liefhebbers en bovendien kan men zich zowel individueel en als team inschrijven. Er zijn mooie prijzen te verdienen voor de beste in beide categorieën en voor degene met de hoogste sponsorbijdrage en voor de beste teamprestatie.  

Inschrijven kan via www.grootdicteewijchen.nl. Daar staat ook alle verdere informatie.

Maaswaal College 01 Vierde Groot Dictee Wijchen in teken van project André Kuipers
Foto Joop Nonaber    archief Wijchense Omroep  

 

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Wijchense hockeyheren verspelen winst in laatste minuten https://t.co/rc2TsHreIA https://t.co/KzUnLG6Rqr
3hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Start laagseizoen op Berendonck en Groene Heuvels https://t.co/kJmoYguB5X https://t.co/wYnPZxXIsd
3hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Raivo Dankers van HSF Logistics pakt ONK 125 CC titel https://t.co/Wb7sDUxTXo https://t.co/k3E6Y06nFn
3hreplyretweetfavorite