Project tegen natuurbranden in Mook en Middelaar gestart

logo Project Natuurbranden  Project 'Natuurbrandbeheersing'

MOOK EN MIDDELAAR – In de gemeente Mook en Middelaar is het project 'Natuurbrandbeheersing' gestart. Dit landelijke project is bedoeld om onbeheersbare branden in de toekomst te voorkomen. Het project omvat onder meer de aanleg van brandgangen, om zo bos- en heidebranden beter onder controle te kunnen houden.

De Veiligheidsregio Limburg zal de plannen op dinsdag 22 januari nader toelichten voor belangstellenden. De presentatie van het project Natuurbrandbeheersing wordt gehouden in restaurant 't Zwaantje aan de Groesbeekseweg in Mook. Deze informatieavond begint om 19.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Steeds vaker extreme droogte

Het project is onder meer gestart omdat deskundigen verwachten dat er in de toekomst in ons land steeds vaker extreme droogte zal plaatsvinden. Daardoor stijgt de kans op gevaarlijke bosbranden. Daarom wil men alle natuurgebieden beter bereikbaar maken voor de brandweer en andere hulpverleners. Een belangrijk punt is ook het aanleggen van locaties die bluswater hebben voor de brandweer.  

Het is de bedoeling dat men eerst alle risico´s zoveel mogelijk in kaart gaat brengen. Daarnaast wil men alle brandbestrijders zo goed mogelijk scholen en trainen. Ook de bewoners van de natuurgebieden en omwonenden moeten worden voorgelicht en bewust worden van de gevaren.

Samenwerking met Duitse brandweer

Het project benadrukt ook dat branden geen grenzen kennen en een goede samenwerking met de Duitse instanties, zoals de brandweer,  belangrijk is. Vorig jaar nog was er eind augustus, begin september een grote brand tussen Molenhoek en Groesbeek. Toen is ongeveer één hectare natuurgebied afgebrand.

Via mediapartner RN7

2019 0109 Mediapartners Regio Natuurbranden  
Foto Paul van Otterloo  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Wind in Wijchen bv mag doorgaan met ontwikkel- en bouwfase https://t.co/jys9uBkOf4 https://t.co/Da5l8usqUy
8hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Gemeentenieuws: informatie- en adviespunt relatie en scheiding https://t.co/tCC46DUHYX https://t.co/MB46fDOtOi
14hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Afvalinzamelaar Dar erkent problemen met afvalinzameling Wijchen https://t.co/RkTsFfMshn https://t.co/9mxQQnP2kh
18hreplyretweetfavorite