Beuningse wethouder haalt uit naar eigenaren winkelpanden

logo Beuningen Opmerkelijk 

BEUNINGEN – Wethouder Henk Plaizier heeft dinsdagavond in de gemeenteraad van Beuningen bijzonder fel uitgehaald naar vastgoedeigenaren. "Er is niets weerbarstiger dan het praten met eigenaren die meerdere winkelpanden bezitten," zo sprak Plaizier. Dat geldt volgens hem voor pandeigenaren overal in het land.

"Het schijnt zelfs lonend te zijn om een pand leeg te laten staan in plaats van te verhuren. De kosten daarvan worden bedrijfsmatig weggeboekt," aldus Plaizier.

Opmerkelijke kritiek

Deze onverwachte kritiek, zeker voor een VVD-wethouder, werd geuit naar aanleiding van een opmerking van BN&M-raadslid Bert Jeurissen. Hij wees er op dat de OZB-tarieven voor eigenaren van bedrijfspanden komend jaar relatief fors stijgen. Dat heeft onder meer te maken met de leegstand van winkelpanden.  

"Leegstand zorgwekkend"

Wethouder Plaizier noemde de leegstand van winkelpanden in Beuningen zorgwekkend. Hij zegt continu in gesprek te blijven met de partijen die gaan over de verhuur dan wel aankoop van winkelpanden.

Plaizier benadrukt dat hij voortdurend blijft wijzen op de impact die leegstand heeft op een gemeente als Beuningen. "Ik probeer er ook vanuit die kant wat beweging in te krijgen," aldus de VVD-wethouder.

Via mediapartner RN7

2018 1205 Mediapartners Beuningen Wethouder haalt uit  
[advertentie]

#wijchenseomroep

22hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Exploitant Groene Heuvels heeft weinig vertrouwen in gemeente Beuningen https://t.co/DSHN36xHj6 https://t.co/yf3CNXkErD
22hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Ook voor inbrekers breken de feestdagen weer aan https://t.co/7GkjJBOBSW https://t.co/RWN56y77i6
23hreplyretweetfavorite